Alisa van de Haar houdt eerste Hurgronje-lezing op 24 februari

Op 24 februari a.s. houdt Alisa van de Haar de eerste Hurgronje-lezing aan het University College Roosevelt te Middelburg. Het onderwerp van haar lezing is het debat over de volkstaal in de zestiende-eeuwse Nederlanden. Van der Haar, promovenda aan de Rijksuniversiteit Groningen, zal speciaal ingaan op de rol van Johan Radermacher en Philips van Marnix, heer van St. Aldegonde in het debat, en op de meertalige reputatie van Zeeland in die tijd. De Hurgronje-lezingen zullen een podium geven aan onderzoekers die werken over een aspect van de Zeeuwse geschiedenis. Ze worden georganiseerd in het kader van de Hurgronje-leerstoel in samenwerking met het Kairos Research Centre (UCR).

Alle geïnteresseerden zijn welkom!

Voertaal: Engels (vragen kunnen in het Nederlands gesteld worden)
Locatie: Raadszaal, oude stadhuis Middelburg
Aanvangstijd: 19.00 uur. Drankjes na afloop
Aanmelding: stuurt u svp. een email naar a.vandixhoorn@ucr.nl

Meer info:
http://www.ucr.nl/news/Pages/First-Hurgronje-Lecture.aspx